Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i kawałkami sandacza

Opublikowano w Przepisy

Zdjęcie pochodzi z serwisu kuchniaplus.pl

Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 4)

Składniki i przygotowanie:

Składniki:

  • 20 dag soczewicy zielonej
  • 20 dag soczewicy czerwonej
  • 4 plastry cytryny
  • kilka gałązek świeżego estragonu
  • garść suszonych pomidorów
  • cytryna
  • ząbek czosnku
  • cebula dymka
  • fileciki z 2 moreli
  • 2 garście szpinaku
  • pieprz
  • sól
  • chlust oliwy
  • ser kozi półtwardy
  • marynowany filet z sandacza

Przygotowanie:

Do garnka wsyp soczewicę, dodaj plastry cytryny i estragon. Całość zalej wodą.

Gotuj 15 minut. Suszone pomidory, czosnek i cebulę pokrój. Z moreli i cytryny wytnij fileciki.
Wszystkie składniki przesyp do miski. Dodaj szpinak i posiekany estragon. Dopraw solą,pieprzem i oliwą. Ser pokrój na mniejsze kawałki. Do sałatki dodaj przestudzoną soczewicę. Całość wymieszaj. Sałatkę podawaj z kawałkami sandacza.

Obejrzyj film z przepisem w serwisie kuchnia+