Terrina z porzeczkami w liściach musztardowca

Opublikowano w Przepisy,Wege

Zdjęcie pochodzi z serwisu kuchniaplus.pl

Przepis z programu Jakubiak w sezonie 4 (odc. 6)

Składniki i przygotowanie:

Składniki:

  • 4 szt. ogórka
  • 70 dag serka kremowego
  • 150 g porzeczek
  • 150 g łososia wędzonego
  • szczypiorek
  • skórka i sok z cytryny
  • liście musztardowca
  • 2 łyżeczki żelatyny

Przygotowanie:

W misce wymieszaj serek z porzeczkami, skórką z cytryny, posiekanym szczypiorkiem, łososiem i rozpuszczoną w małej ilości letniej wody żelatyną. Dodaj drobno posiekanego ogórka. Dopraw pieprzem. Formę wyłóż folią spożywczą. Na folię wyłóż liście musztardowca i warstwę serka. Wierzch przykryj liśćmi musztardowca. Całość przykryj folią i wstaw do lodówki, aby stężało. Podawaj w plastrach posypane porzeczkami.

Obejrzyj film z przepisem w serwisie kuchnia+