Musaka z grillowanych kabaczków, cukinii, mielonego indyka i sera

Opublikowano w Drób,Przepisy

Zdjęcie pochodzi z serwisu kuchniaplus.pl

Przepis z programu Jakubiak w sezonie 4 (odc. 3)

Składniki i przygotowanie:

Składniki:

  • 2 szt. kabaczka
  • świeży tymianek
  • oliwa
  • 2 szt. żółtej cukinii
  • 400 g mielonego udźca z indyka
  • łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • marchewka
  • natka pietruszki
  • ser twarogowy
  • 3 jaja

Przygotowanie:

Kabaczki pokrój, posól, polej oliwą i dodaj tymianek. Wymieszaj i odstaw. Cukinie posiekaj i przesmaż na maśle, dorzuć czosnek. Dopraw solą, pieprzem i natką. Cukinie połącz z mięsem i tartą marchewką. Dodaj 3 jaja. Dopraw solą i pieprzem. Na grillowanej patelni przesmaż kabaczki i ułóż w brytfance. Na to wyrzuć warzywa z mięsem i ułóż z wierzchu kolejną partię grillowanych kabaczków. Posyp serem i zapiekaj kilka minut.

Obejrzyj film z przepisem w serwisie kuchnia+