Mus z wędzonego jesiotra

Opublikowano w Przepisy,Ryby

Zdjęcie pochodzi z serwisu kuchniaplus.pl

Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 7)

Składniki i przygotowanie:

Składniki:

  • 20 dag wędzonego jesiotra
  • łyżka kaparów
  • 2-3 szt. anchois
  • 1/2 kostki sera typu feta
  • 1/2 kubka gęstego jogurtu np. greckiego
  • pieprz
  • szczypior
  • zielony pieprz
  • kawior z jesiotra
  • pudełko dobrych lodów waniliowych

sos z białej czekolady:

  • tabliczka białej czekolady
  • łyżka masła
  • 4 łyżki mleka

Przygotowanie:

Wędzonego jesiotra, kapary, anchois, fetę i jogurt zmiksuj na gładki mus. Dopraw go pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Dla smaku dodaj także kilka ziaren zielonego pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Mus wstaw do lodówki.

Doskonałym dodatkiem będzie sos z białej czekolady. W kąpieli wodnej rozpuść tabliczkę białej czekolady z łyżką masła i 4 łyżkami mleka.
Mus z wędzonego jesiotra podawaj z lodami, czarnym kawiorem i sosem z białej czekolady. Smacznego!

Obejrzyj film z przepisem w serwisie kuchnia+