Grillowane cykorie z salsą serową i chipsami z boczku

Opublikowano w Mięso,Przepisy

Zdjęcie pochodzi z serwisu kuchniaplus.pl

Przepis z programu Jakubiak w sezonie 3 (odc. 6)

Składniki i przygotowanie:

Składniki:

  • 5 – 6 sporych cykorii
  • łyżka masła
  • 2 łyżki cukru
  • pieprz świeżo mielony
  • kolendra
  • oliwa z awokado
  • 3 serki topione
  • pół szklanki mleka, można dać więcej zależy od serka
  • 3 dag startego sera cheddar
  • odrobina posiekanej kolendry
  • 10 plastrów wędzonego boczku

Przygotowanie:

W garze zagotuj wodę, dodaj masło i cukier po czym na chwilę wrzuć cykorie. Ugotowane cykorie grilluj. Do rondelka wlej mleko i dorzuć serki topione oraz cheddar. Jak już ser się rozpuści dodaj kolendrę. Chipsy z boczku rób w piecu przykryte drugą blachą, aby się nie wyginały.

Obejrzyj film z przepisem w serwisie kuchnia+