
25 stycznia 2013 roku odbyły się pierwsze warsztaty kulinarne.
Czternaście uczestniczek i uczestników pod wodzą Tomka Jakubiaka przyrządziło 8 przepysznych potraw z najwyższej jakości produktów.
Na liście dań uczestnicy mogli spróbować sił w przygotowaniu min.:
- Sałatki z grillowanych bczniaków i pomidorowo-orzechowego sosu
- Rosołu z bażanta z ravioli i pietruszkowym pesto
- Zrazów z dorsza z pieczonych warzyw pastenych i selerowo gruszkowym puree
- Cykorii zapiekanych pod serem pleśniowym z salsą z suszonych pomidorów
- Pęczetta gotowana w soku z buraków, z suszonymi grzybami i serem lazur podane z sałatką w grapefruitowym winegrecie
- Combra z jelenia w sosie libańskim tabule podanym z fioletowym ziemniakiem
Zapraszamy do polubienia fanpage Fumenti http://www.facebook.com/FUMENTI.Akademia.Kulinarna