Pierwsze warsztaty kulinarne w trójmiejskiej szkole gotowania FUMENTI

Opublikowano w Warsztaty kulinarne

25 stycznia 2013 roku odbyły się pierwsze warsztaty kulinarne.

Czternaście uczestniczek i uczestników pod wodzą Tomka Jakubiaka przyrządziło 8 przepysznych potraw z najwyższej jakości produktów.

Na liście dań uczestnicy mogli spróbować sił w przygotowaniu min.:

  • Sałatki z grillowanych bczniaków i pomidorowo-orzechowego sosu
  • Rosołu z bażanta z ravioli i pietruszkowym pesto
  • Zrazów z dorsza z pieczonych warzyw pastenych i selerowo gruszkowym puree
  • Cykorii zapiekanych pod serem pleśniowym z salsą z suszonych pomidorów
  • Pęczetta gotowana w soku z buraków, z suszonymi grzybami i serem lazur podane z sałatką w grapefruitowym winegrecie
  • Combra z jelenia w sosie libańskim tabule podanym z fioletowym ziemniakiem

Zapraszamy do polubienia fanpage Fumenti http://www.facebook.com/FUMENTI.Akademia.Kulinarna