Jakubiak lokalnie 3

Opublikowano w Tomek w mediach

„Jakubiak lokalnie 3” to autorska produkcja kuchni+ prowadzona przez Tomasza Jakubiaka. Program podąża za światowymi trendami sztuki kulinarnej. Poszukiwanie lokalnych składników i potraw, które od lat się produkuje i przyrządza, jest obecnie popularne wśród najwybitniejszych szefów kuchni.

W nowej serii Tomek Jakubiak na nowo odkryje i zainspiruje się smakołykami z różnych miejsc w Polsce, a następnie wykorzysta je w swoich kulinarnych kreacjach. Sprawdzi, jak powstają polskie sery pleśniowe i tradycyjne jogurty oraz jakie zioła można znaleźć w naszym kraju. Dowie się także, co w Polsce jadają przedstawiciele mniejszości narodowych i na czym polega tajemnica smaku słynnego na całym świecie miodu pitnego.

W każdym odcinku prowadzący krótko przedstawi historię regionu, w którym przebywa, następnie zgłębi tajemnice lokalnego specjału oraz przygotuje 3 potrawy związane z prezentowanym składnikiem. W międzyczasie udzieli widzom przydatnych porad.