III Kulinarny Rajd Mistrzów we Wrocławiu

Opublikowano w Pokazy kulinarne

Już w piątek 21. listopada w Haston Congress Center we Wrocławiu odbyła się III edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów. Impreza skupi mistrzów kuchni zarówno w gronie uczestników, jak i jury oceniającego kulinarne zmagania. Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels & Resorts, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.
W ogólnopolskim konkursie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych czuwało Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak, Paweł Mieszała, Joseph Seeletso oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący. Wydarzenie patronatem honorowym objął Prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz. Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.